За два дана санкционисано 108 возача због алкохола

Срна
За два дана санкционисано 108 возача због алкохола

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке и Кнежева због алкохола је санкционисано и из саобраћаја искључено 108 возача, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

Припадници Полицијске управе Бањалука издали су 126 прекршајних налога у оквиру акције појачане контроле учесника у саобраћају.

Полицајци су контролисали 2.318 учесника у саобраћају, те алко-тестирали 2.316 возача.

Од укупног броја санкционисаних возача, 60 је санкционисано због утврђених од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, 35 возача због утврђених до 1,50 промила, а осам возача је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због више од 1,5 промила алкохола у крви.

Због алкохола су санкционисана три млада возача, односно возачи млађи од 21 годину или са мање од три године возачког искуства.

Два возача су одбила да се подвргну алко-тестирању.

Бањалучка полиција је у петак, 19. маја, у 22.15 часова у Улици Ивана Горана Ковачића ухапсила лице из Бањалуке чији су иницијали Б.М. јер је ометало полицајце у послу, а алкотестирањем су му утврђена 2,02 промила алкохола у крви.

Ово лице се за вријеме контроле аутомобила "рено" налазило као сувозач и у једном тренутку изашло из возила, вријеђало и покушало физички напасти полицајце, те се оглушило о законито издато наређење да престане са нарушавањем јавног реда и мира.

Лице Б.М. је ухапшено због почињеног прекршаја ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција, а о свему је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци - Одјељење за прекршаје.

Полицијска управа Бањалука апелује да сви учесници у саобраћају поштују законске одредбе, а посебно да возачи моторних возила не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана