За дигиталну трансформацију предузећа у пољопривреди 3,1 милион KM

Срна
За дигиталну трансформацију предузећа у пољопривреди 3,1 милион KM

САРАЈЕВО - Пројекат “ЕУ фор бизнис рикавери” расписао је јавни позив у вриједности 3,1 милион КМ за дођелу бесповратних средстава за дигиталну трансформацију предузећа у пољопривреди у БиХ.

У оквиру овог позива ЕУ ће подржати улагања у дигитализовану пословну праксу и стандарде усмјерене на јачање интерних капацитета предузећа у сектору пољопривреде, с циљем подршке опоравку или поновном покретању пословних активности предузећа, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

На позив се могу пријавити микро, мала и средња предузећа која се активно баве узгојем и/или прерадом воћа, укључујући садни материјал, виноградарство и маслине, те узгојем и/или прерадом поврћа, млијека, меса, јаја, рибе, житарица, гљива, зачинског биља, љекобиља и/или меда.

Средства подршке по једној пријави могу износити од 10.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а) и могу се користити само за финансирање прихватљивих трошкова.

За сваки пројекат подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу минимално 15 одсто од укупног износа прихватљивих трошкова предложене инвестиције, док ће пројекат финансирати максималних 85 одсто од укупног износа мјером подршке.

Прихватљиве инвестиције и трошкови односе се на набавку опреме, машина, алата, уређаја за комуникацију, хардвера и софтвера за контролу, праћење, управљање и надзор производних процеса, професионалних и консултантских услуга.

Позив је отворен до 8. августа, а детаљније информације доступне су на веб-страници Спољнотрговинске коморе БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана