За 62 новорођенчади од града по 500 КМ

Srna
Foto: Srna

ПРЊАВОР- Представници Града Прњавор данас уручили су, у оквиру пронаталитетне подршке града, по 500 КМ родитељима 62 бебе рођене у трећем кварталу ове године.

Градоначелник Дарко Томаш рекао је новинарима да је ријеч о бебама рођеним у 60 трудноћа, од чега су двије близаначке.

"Честитке родитељима, бебама много здравља, среће и успјеха у животу. Локална заједница разумије проблематику родитељства, а од великог је значаја да се у нашем граду повећава број становника", рекао је Томаш.

Он је подсјетио да овај облик подршке успјешно функционише већ двије године и захвалио одборницима који су на иницијативу ДНС-а усвојили одлуку да се свако дијете са подручја града новчано награди.

Родитељи који су присуствовали пријему у Центру за културу једногласни су да је овакав вид подршке града користан гест.

Драгана Јањић из Ратковца, мајка једноипомјесечног Душана, рекла је да се на овај начин, између осталог, показује да локална власт мисли на дјецу и њихове родитеље, док Гордана Ђаковић из Прњавора, мајка четворо дјеце, од којих је најмлађа Марина рођена прије мјесец дана, истиче да свака помоћ добро дође, посебно у вишечланим породицама које имају и школску дјецу, као што је њена.

Према подацима Градске управе, за девет мјесеци ове године из буџета исплаћено је 79.000 КМ за 178 новорођене дјеце. У 2022. години са подручја Прњавора рођена је и даривана 241 беба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана