За 102 првачића по 150 КМ

СРНА
За 102 првачића по 150 КМ

ШАМАЦ - Општина Шамац обезбиједила је по 150 КМ и пригодне поклоне за 102 првачића са подручја ове локалне заједнице који су данас почели ново поглавље у одрастању.

Начелник општине Шамац Ђорђе Миличевић рекао је да су у оквиру мјера пронаталитетне политике општине бројни примјери подршке основцима и средњошколцима, наводећи да локална управа дјелимично суфинанира превоз основаца и плаћа једно цијело полугодиште превоз за средњошколце.

Директор Основне школе у Шамцу Свјетлана Ђурић изјавила је Срни да имају укупно 375 ученика, од којих 43 у првом разреду.

Директор шамачке Средње школе Смиља Нишић рекла је да броје 388 ученика, што је за 15 ученика више него прошле године, да имају укупно 112 ђака уписаних у Општу гимназију, царинске техничаре, браваре - завариваче и фармацеутске и физиотерапеутске техничаре, а настава се обавља у двије смјене.

"Хвала Влади Републике Српске, министарствима просвјете и културе и просторног уређења, који су у веома кратком року дали допринос у организацији и помоћи за реконструкцију и обнову школског простора, јер је школа била у потпуности оштећена у олујном невремену", рекла је Нишићева.

Она је захвалила и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Сави Минићу који је дао велики допринос обнови, те министру просвјете Жељки Стојичић која је била уз њих у организацији реконструкције и помоћи да настава почне 1. септембра, као и у свим школама.

У школске клупе данас је сјело око 850 основаца у четири основне школе у Шамцу, Црквини, Обудовцу и Слатини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана