Weekend.16 и ове године окупља највеће свјетске и домаће стручњаке из свијета медија и комуникација

ГС
Weekend.15
Foto: PIXELL | Weekend.15

Ровињ ће већ 16. годину заредом бити домаћин најбољег Weekenda у години који ће се одржати на већ добро познатој локацији старе Творнице духана од 21. до 24. септембра.

Ова конференција је најинспиративнији и најзанимљивији догађај у цијелој регији и идеалан начин за окрунити љетну сезону и започети јесен с мноштвом нових идеја.

Како је публика већ навикла, организаторски тим Weekenda ће и ове године окупити најбоље стручњаке из свијета медија и комуникација, као и пословног свијета. Уз то, публика ће се ове године обогатити за још једно искуство јер се ове године први пут одржава HR.Weekend.

Која је тајна успјеха Weekenda?

Тајна успјеха Weekenda свих ових година комбинација је стручних говорника из регије и свијета те незаборавних partyja и концерата. То је потврдио и Томо Рицов, идејни зачетник Weekenda.

- Не мислим да се људи само долазе забављати, али је забава битна зато што су људи у опуштеној атмосфери пуно отворенији и приступачнији. У неформалној, опуштеној атмосфери, људи причају о важним стварима, сви се осјећају добродошло те су бројне добре сурадње склопљене на Weekendu  - поручује Рицов.

Kо вас чека на Weekendu.16?

Ове године на Weekendu као један од кључних говорника долази бивши предсједник Савјета безбједности УН-а и стручњак за међународне односе с посебним фокусом на Азију Кишоре Махбубани.

Његове анализе и разумијевање те регије пружају јединствене увиде у њезин утицај на глобалну политику, економију и културу, а посјетиоцима Weekenda ће понудити одговор на питање Је ли (се) Запад изгубио?.

Осим њега, стиже и Јан Граруп који ће публици пружити увид у свој концепт фотографије и објаснити зашто је фото новинарством важно испричати и оне мање лијепе животне приче.

Ријетко ко се може похвалити импресивном каријером у свијету луксузне моде као Tanya Golesic, извршна директорка бренда Tanya Golesic, која ће говорити о томе како луксузни брендови успијевају остати отпорни на разне глобалне кризе.

А овогодишњи Weekend неће пропустити нити Дејвид Силверман, продуцент култне анимиране серије „Симпсонови”.

Фестивалска посластица – HR.Weekend

Свједоци смо како су се многе индустрије промијениле од почетка одржавања Фестивала, али највећа промјена засигурно се види у HR индустрији. Зато су организатори заједно с тимом из агенције Дегордиан, осмислили праву фестивалску посластицу – HR.Weekend.

Како се бренд Weekend а константно развија, расте и прилагођава своје формате другим индустријама, највећа новост овогодишњег издања јест да ће се први пут одржати фестивал намијењен свим стручњацима из подручја људских потенцијала, HR менаџерима, послодавцима, компанијама као и свима онима који су заинтересирани за напредне стратегије и примјену иновативних приступа у управљању људским ресурсима.

Главни циљ HR.Weekendа је представити најновије трендове кроз примјере најутицајнијих лидера данашњице и размјену искуства како пронаћи најбоље запосленике.

Нове генерације и нови пословни модели

HR.Weekend ће окупити неке од најпрестижнијих имена у HR индустрији. Тако у посјету Ровињу долази др Николаос Димитриадис, неуронаучник који је радио с готово свим свјетским компанијама (ИКЕА, IBM, Нестле, Johnson&Johnson, AstraZeneca итд.) те је проучавао 7.500 мозгова из различитих земаља за потребе неуромаркетинга.

Димитриадис примјењује неурoнауку у пословном и образовном сектору већ више од петнаест година те ће на HR.Weekendu понудити одговор на питање зашто неки лидери промјенама управљају боље од других и што утиче на ту разлику.

Гостујући предавач на Станфорду - Munawar Ahmed, понудиће одговор на питање зашто твртке морају промијенити своје пословање и како привући припаднике Z генерације, док ће хрватски клиничи психолог проф. др сц. Наташа Јокић-Бегић одржати предавање о нарцизму, макијавелизму и психопатији који нису нимало ријетки у радном окружењу.

На заједничком панелу „Мрачне стране личности као пријетње организацији”, придружиће јој се Рајка Марковић, психолог која ће објаснити како се како се мрачне тријаде манифестирају у радном окружењу.

Котизације за најбољи викенд у години заинтерсовани могу да купе online,, а више информација пронађите на www.weekend.hr.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана