Вулић: Нови Савјет министара да омогући стратешке пројекте у Српској

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је данас да Република Српска очекује од предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто да се реализују сви пројекти од стратешког значаја, укључујући "Бук Бијелу", гасовод и аеродром у Требињу.

 


 

Вулићева је рекла новинарима да од Криштове очекује заједничку сједницу влада Републике Српске и Федерације БиХ и Савјета министара на којој би били дефинисани план и динамика реализације свих пројеката који су у интересу грађана у БиХ.

Констатујући да и Федерација БиХ има своје капиталне пројекте, Вулићева је изразила задовољство што БиХ први пут за преговарачким столом има људе који мисле о интересима грађана БиХ, а не о додворавању међународној заједници и пуком одржавању на власти.

Она је додала да је ово и први пут у постдејтонској БиХ да се овако брзо формирају заједничке институције, без блокада као у претходном периоду.

"Сви знамо да је Зоран Тегелтија скоро годину дана чекао на именовање, због чега тај сазив Савјета министара није могао у пуном капацитету да ради све се од њега очекивало", подсјетила је Вулићева.

Она је увјерена да ће се искуство Криштове очитовати у новом мандату Савјета министара и да ће водити рачуна о интересу свих грађана у Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана