Вулић: Џаферовић жели унитарну исламску БиХ

ГС
Foto: Илустрација

Посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић рекла је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић јасно жели унитарну и исламску БиХ и зато му смета прослава Дана Републике Српске.

Вулићева је истакла да недавни Џаферовићев медијски наступ представља наставак његовог међународног лобирања за смишљено, циљано и трајно истребљење Срба из БиХ.

- Племенити људи разговарају и договарају се, не руше ништа - изјавила је Срни Вулићева, коментаришући Џаферовићеву изјаву "Ди велту" у којој је навео "да је чињеница да босанско-српске снаге безбједности 9. јануара из године у годину марширају улицама Бањалуке и прослављају свој државни празник, стога се /то/ сматра провокацијом".

Вулићева је истакла да се "успавани Џаферовић" јавља само кад треба рећи нешто против Републике Српске.

- Предимензионирана измишљања и компарација са нацизмом одраз је психе Шефика Џаферовића - навела је Вулићева.

Она је истакла да је чињеница да се о прослави Дана Републике Српске - 9. јануара Џаферовић нема шта питати, а камоли одлучивати, преноси РТРС.

- Смета му смотра легалних институција и њених припадника које је љепота било видјети, репрезентативне и професионалне. Претпоставимо да би Шефик радије гледао марш неких формација са традицијом Ханџар дивизије широм БиХ и то би му било на понос - изјавила је Вулићева.

Она је поручила да је функционалније да се Џаферовић и политичко Сарајево позабаве политичком реалношћу у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана