Вуковић: Зауставити ескалацију поскупљења

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО- У БиХ је неопходно, прије свега, зауставити ескалацију поскупљења у земљи, истакао је потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Вјекослав Вуковић.

Вуковић је, на онлајн дискусији о теми "Могуће импликације глобалних кретања на привреду БиХ", одржаној с циљем размјене информација о актуелним проблемима у реалном сектору, рекао да би кризу, која је проузрокована ситуацијом у Украјини, требало искористити као прилику да се производи који се траже на тржишту надомјесте производњом у БиХ.

Он је у уводном обраћању навео да је данашњи догађај организован с циљем да се разговором представника реалног сектора и стручњака из макроекономске и економске области дође до конкретних приједлога за превазилажење насталих проблема.

Учеснике дискусије, Вуковић је информисао о новоформираном комуникационо-информационом систему, односно посебним дијелом интернет странице Коморе на којој се могу наћи информације у вези са догађајима који су настали као посљедица украјинске кризе, саопштено је из Спољнотрговинске коморе.

Он је навео да је ријеч о информацијама у вези са рестриктивним мјерама које су одређене земље увеле на извоз производа, те информацијама о граничним прелазима, цијени горива и слично.

Након обраћања експерата, наводе из Коморе, у дискусију су се укључили бројни привредници који су дали и конкретне приједлоге за превазилажење новонастале економске ситуације, Комора ће их у форми закључака упутити надлежним институцијама на разматрање с циљем превазилажења новонасталих потешкоћа у пословању.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана