Вуковић: Цијена струје у Српској најповољнија у Европи

Срна
Вуковић: Цијена струје у Српској најповољнија у Европи

БИЈЕЉИНА- "Електропривреда Републике Српске" снабдијева 580.000 купаца у Српској електричном енергијом по најповољнијим цијенама у Европи које су 20 пута ниже од тренутне тржишне, изјавио је у Бијељини директор јавног снабдијевања у овом предузећу Зоран Вуковић.

"Енергетска независност Републике Српске значи и јаку Републику Српску", оцијенио је Вуковић, који је у име матичног предузећа честитао крсну славу Свети пророк Илија зависном предузећу "Електро-Бијељина".

Он је рекао новинарима да је тренутно електричне енергије на тржишту кошта 450 евра, а "Електропривреда Републике Српске" снабдијева своје потрошаче по цијени од 22,5 евра по киловату.

"Ми и постојимо зато да уредно, квалитетно и по најнижим цијенама снабдијевамо електричном енергијом потрошаче у Републици Српској и наши потрошачи не треба да се боје да ће цијене поскупјети и или да ће остати без напајања", поручио је Вуковић.

Према његовим ријечима, "Електропривреда Републике Српске" је, као матично предузеће, гарант успјешног и квалитетног снабдијевања потрошача у Српској.

Вуковић је апеловао на потрошаче да штеде електричну енергију у кризи која влада у свијету, истичући да се штедњом стиче могућност да остатак киловата буде продат по 20 пута већим цијенама, што ће донијети бенефит матичном предузећу, тиме и читавој Републици Српској.

Директор "Електро-Бијељине" Марко Михајловић изјавио је новинарима да овогодишњу крсну славу предузеће дочекује у пословном замаху, упркос стратешким и свакодневним изазовима, те да је при крају реализација капиталних пројеката вриједности 45 милиона КМ на реконструкцији мреже и набавци савремене опреме.

"Нова мрежа и опрема омогућили су да имамо мали број застоја и то је најбољи резултат посљедих неколико година, одржали смо низак ниво дистрибутивних губитака, тренутно на осам одсто, што је за три одсто бољи резултат у односу на ниво који прописује регулатор", навео је Михајловић.

Он је напоменуо да је купљено 40.000 "паметних бројила", што је битан услов за оптимално функционисање "Електро-Бијељине" и да се годишњи плански ремонт одвија по плану, преосталих девет од 26 чворних трафостаница биће ремонтовано у августу и септембру.

"Све то позитивно утиче на финансијско пословање `Електро-Бијељине` која је остварила добит од 150.000 КМ за првих шест мјесеци и наставља тренд позитивног пословања", нагласио је Михајловић.

Обиљежавању крсне славе "Електро-Бијељине" присуствовао је и министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић, бројни директори јавних установа и представници привредног и јавног живота у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана