Вукелић: Само школована полиција може бити гарант нашег опстанка

Срна
Вукелић: Само школована полиција може бити гарант нашег опстанка

БАЊАЛУКА- Начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић позвао је данас средњошколце у овом граду да у што већем броју конкуришу за Средњу школу унутрашњих послова јер само јака, организована и школована полиција може бити гарант даљег опстанка на овим просторима.

Вукелић је истакао да су представници Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Бањалука средњошколцима представили материјално-техничка средства, људство, те вјежбу која осликава шта је то посао полиције и колико је друштвено одговоран.

"Циљ је да што више младих заинтересујемо за Средњу школу унутрашњих послова, која ће им пружити исцрпније лекције и омогућава им да израсту у одговорне људе који обављају частан и поштен посао, као што је посао полицајца", изјавио је Вукелић новинарима.

Он је позвао заинтересоване средњошколце да конкуришу за пријем у Средњу школу унутрашњих послова, те дају свој допринос изградњи и и даљој надоградњи Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Службеник Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука Радиша Стоканић, који је 1998. године завршио Средњу школу МУП-а, позвао је младе који показују интересовање за овим послом да упишу ову школу, у којој се, како је истакао, стичу знање, али и велика пријатељства и познанства.

Влада Републике Српске донијела 30. марта Одлуку о оснивању Јавне установе Средње школе унутрашњих послова, а у школској 2023/24. години ова школа вршиће препис ученика из других разреда средњих школа у трећи разред Средње школе унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана