Вукадиновић: Надљудским напорима спасен биљни и животињски свијет у НП "Сутјеска"

Срна
Вукадиновић: Надљудским напорима спасен биљни и животињски свијет у НП "Сутјеска"

ФОЧА- Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић рекао је Срни да ће бити потребно данима држати под контролом пожариште у Националном парку "Сутјеска", али да је најважније да је пожар под контролом, да не може да се шири, те да је спасена флора и фауна.

Вукадиновић је истакао да је пожар локализован надљудским напорима пилота и ватрогасаца.

Он је навео да су након успјешног хеликоптерског дејства ватрогасне јединице загасиле пожаре којима је могло да се приступи, а да су остале пожарне тачке које тињају на најнеприступачнијим дијеловима терена.

-Акција је била синхронизована, како људи у хеликоптерима из Хеликоптерског сервиса Републике Српске, на челу са директором ове службе Бобаном Кустурићем, пилотима Министарства унутрашњих послова Србије, тако и људи из Оружаних снага БиХ, који су у неколико наврата дејствовали својим летјелицама - истакао је Вукадиновић.

Он је похвалио и све ватрогасце који су дјеловали на терену, од Територијалне ватрогасне јединице и Добровољног ватрогасног друштва из Фоче, радника Националног парка, спасилаца "Волфа", до ватрогасаца из Гацка и Илиџе из Кантона Сарајево, те припадника општинске и републичке Цивилне заштите.

-Показало се да само када наступимо јединствено можемо да направимо резултат. Такође, желим да захвалим власнику „Хифа оила“, који је донирао цистерну керозина за хеликоптере који су гасили пожар - рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је још једном захвалио предсједнику и Влади Републике Српске, те предсједнику, Влади и МУП-у Србије, који су, подсјетио је, од првог дана били спремни да пошаљу летјелице које имају већу носивост ведара за гашење пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана