Вујичић: Слобода - једна од тековина протеклог рата

Srna
Foto: Agencije

ДЕРВЕНТА- Слобода је једна од тековина протеклог рата за коју су најзаслужнији борци Војске Републике Српске, рекао је предсједник градске Борачке организације Дервента Чедо Вујичић поводом Митровдана.

Вујичић је навео да у Дервенти живи 3.814 бораца, од којих су 1.964 борци прве категорије.

"У Дервенти живи и 719 ратних војних инвалида /РВИ/ од прве до десете категорије, а од којих је девет РВИ прве категорије, односно са најтежим обликом инвалидитета и 34 друге категорије", изјавио је новинарима Вујичић.

Он је напоменуо да је обиљежавање крсне славе Борачке организације - Митровдана прилика да се укаже на жртву и подвиге које су борци понијели на својим плећима.

"Понекад заокупљени нашим, прије свега егзистенцијалним, проблемима помало заборавимо чињеницу колико је важно нагласити значај бораца у одбрани Републике Српске", рекао је Вујичић.

Он је додао да је становницима Дервете рат дошао на врата, на кућни праг и да је због тога имала велики број бораца.

Обиљежавању Митровдана присуствовао је и градоначелник Милорад Симић, који је истакао да је обавеза свих градити на ономе за шта је 608 бораца из Дервенте дало своје животе.

Он је указао на страдање Дервенте у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, те истакао понос јер је сада у доброј мјери направљена средина у којој се може живјети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана