Вујић: Invictus не преузима уговоре Проинтера

ГС
Foto: Капитал

БАЊАЛУКА- Директор Invictus Technology Group Бојан Вујић рекао је да компанија неће преузети ни један уговор који је имао Проинтер.

Даљи модели сарадње се још увије разматрају, каже он.

"Према информацијама које су сада доступне, сигурно је да ће пет или шест уговора бити раскинуто зато што ми не можемо да обезбиједимо банкарске гаранције да би били реализовани пројекти“, рекао је Вујић на конференцији за медије.

Додаје да је тешко рећи у овом моменту каква ће бити судбина свих осталих уговора, али, напомиње, да ће Invictus покушати да пронађе модел како да сачува те уговоре.

"Ништа није пребачено, ни један уговор, ништа није урађено мимо закона“, каже Вујић.

Истиче да је Управи било најважније, у овом моменту, да сачува раднике.

"У наредном периоду видјећемо шта је могуће по питању наставка пословања али већ је јасно да ће неки угвоори бити раскинути“, рекао је Вујић.

На питање новинара очекује ли да се и Invictus, али и он сам, нађу на листи санкционисаних, Вујић каже да не види разлог за такво нешто.

"Зашто би наша компанија била под санкцијама? Ја сам човјек који је око 25 година радио у ИТ индустрији. Био сам и у овој и у другим компанијама на руководећим позиција. Ако се ја нећу бавити ИТ индустријом, чиме бих тачно требао да се бавим? Шта ја, и све моје колеге, радимо да није исправно да бисмо дошли на неку листу? Логично да ће човјек из ИТ индустрије отворити ИТ фирму, нећу пекару или нешто друго јер ја то не знам да радим. Ваљда имам право да наставим радити оно што знам“, каже Вујић.

Вујић додаје да је компанија тренутно у фази отварања рачуна и истиче да не види због чега би ту било неких проблема.

Одговарајући на питање ко сада одржава система за које је био задужен Проинтер, директор Invictusa каже да ће све оно што је одржавао Проинтер наставити да одржавају људи који су то радили и до сада.

Истиче да, без обзира каква ситуација буде, они неће дозволити да било који клијент буде угрожен.

"Све што је функционисало наставиће да функционише“, додао је Вујић.

Вујић каже да компанија има право да се бори за опстанак и пројекте, као и њихова конкуренција.

"Видјећемо за шта ћемо успјети да се изборимо. Очекујем сада јачу конкуренцију него што је било до сада“, додао је Вујић.

УНА ТВ није била одржив пројекат'

Директор Invictus Technology Group Бојан Вујић рекао је данас да је УНА ТВ имала приличан минус у пословању.

"Тај минус је био око осам милиона КМ“, рекао је Вујић.

Како каже, основати телевизију, и локалну, а посебно регионалну какав пројекте је била УНА ТВ, је веома финансијски захтјевно.

"УНА је ово године била на прекретници када је требала да постане самоодржив пројекат. С обзиром на све што се десило, то више није било могуће“, додао је.

Каже да је УНА финансирана из пословања осталих компанија у оквиру групације.

"Сав профит је ишао у финансирање нових пројеката и један од њих је била и УНА ТВ“, додао је он.

Истиче да је одлуку о гашењу УНЕ донио њен менаџмент.

"Менаџмент Телевизије је процијенио да УНА оваква, у овом облику, више није одржива. Не постоји могућност да се у блиској будућности нађу адекватна средства или клијенти да она постане одржив модел пословања“, рекао је Вујић.

Вујић је додао да му је жао што је УНА угашена те да је посао изгубило 80 људи.

"Пуно је ту свега уложено, не само новца“, додаје.

УНА Србија наставља са радом, а Вујић каже да она никада није ни били на ОФАК-овој листи санкционисаних.

"Она је наставила да функционише зато што су успјели да обезбиједе неке уговоре тако да им то даје сигурност да наставе пословање“, закључио је Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана