Вујановић: Законски уредити онлајн трговину

Срна
Вујановић: Законски уредити онлајн трговину

САРАЈЕВО- Министар трговине Федерације БиХ Златан Вујановић разговарао је у Сарајеву са представницима Асоцијације за интернет трговину "Е-комерц" о Нацрту закона о унутрашњој трговини који је утврдила федерална Влада а којим је предвиђено увођење и експлицитно уређење појма онлајн трговине.

Вујановић је на састанку нагласио важност дијалога јавног и приватног сектора у креирању модерног и подстицајног окружења за привредни развој, саопштено је из Владе ФБиХ.

"Интернет трговина биљежи високу стопу раста у протеклим годинама, а посебно је била важна њена улога током пандемије /вируса корона/. Законски оквир је и до сада давао могућност регистрације дјелатности интернет трговине, али ће нова законска рјешења омогућити подстицајно легислативно окружење како би се искористио потенцијал ове дјелатности", рекао је Вујановић.

Представници Асоцијације за интернет трговину "Е-комерц" представили су резултате првог свеобухватног истраживања веб шопова у БиХ, према којима више од 70 одсто власника - испитаника сматра да је за развој онлајн сектора трговине веома битна активна сарадња са надлежним институцијама.

С циљем налажења оптималних рјешења која ће пратити најновија технолошка рјешења и достигнућа, те обезбиједити несметан раст и развој ове дјелатности, Вујановић је најавио наставак разговора са представницима пословне заједнице из ове области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана