Стање на путевима: Саобраћај се одвија без застоја

Срна
Стање на путевима: Саобраћај се одвија без застоја

БАЊАЛУКА - У већем дијелу Републике Српске и ФБиХ саобраћај се одвија без застоја, по сувим и мјестимично влажним и клизавим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могућ је одрон земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено је да ће данас, због минирања стијенског материјала, од 11.30 до 14.30 часова бити привремено обустављен саобраћај на регионалном путу Шипово-Купрес (Ново Село).

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Црна Ријека-Угар због санације и фарбања тунела Угар, Ивањска-Шарговац, у Трну на силаску са надвожњака, Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Од  осам до 15 часова долази до получасовних обустава саобраћаја, због деминирања, на дионици Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком на путевима Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалном путу Бистрица-Подграб.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се, због клизишта, одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет ће се кретати на путевима Станић Ријека-Каруше, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због замјене дилатације на мосту на дионици ауто-пута А-1 Високо-Какањ, саобраћа се двосмјерно-супротном траком од зоне радова.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица више нема обустава саобраћаја, тако да се и током ноћи саобраћа наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи ВакуФ због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а ноћу се саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Актуелни су радови и на путевима Шамац-Орашје (дионица Гребнице-Базик), Живинице-Ступари (код каменолома), Груде-Љубушки (на излазу из Груда), Столац-Хутово (у мјесту Церовица), Калесија-Сапна, Прибој-Теочак и Лукавац-Бановићи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана