Вријеме у Српској: Киша у већини предјела

Срна
Вријеме у Српској: Киша у већини предјела

БИЈЕЉИНА- У Републици Српској и ФБиХ данас ће падати киша у већини предјела, на југу са пљусковима праћеним грмљавином и појачаним вјетром, а највиша температура ће износити од 11 до 16, на југу до 20 степени Целзијусових.

Јутро је претежно до потпуно облачно, локално са слабом кишом или пљуском праћеним грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и даље уз кишу, у јужним предјелима претежно са пљусковима праћеним грмљавином и појачаним вјетром у зони падавина. Укупна количина падавина ће локално бити и обилнија.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, у Херцеговини углавном јужни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница четири, Нови Град и Бихаћ шест, Дринић седам, Приједор, Соколац и Иван Седло осам, Сански Мост и Ливно девет, Мркоњић Град и Сарајево 10, Сребреница, Србац и и Градачац 11, Бањалука, Добој, Зеница и Тузла 12, Бијељина, Вишеград 13, Гацко и Мостар 14, Билећа 17, те Требиње 18 степени Целзијусових.

 Падавине у протекла 24 часа: Соколац 114 литара по метру квадратном, Иван Седло 112, Калиновик 109, Хан Пијесак и Бјелашница 90, Чемерно и Мостар 86, Фоча 67, Гацко 64, Сарајево 63, Сребреница 62, Бијељина 53, те Тузла 51 литар по метру квадратном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана