Вријеме у Српској: Данас претежно облачно са слабим падавинама

Срна
Вријеме у Српској: Данас претежно облачно са слабим падавинама

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са највишом температуром од један до пет, на југу до осам степени Целзијусових.

Јутро је претежно до потпуно облачно, мјестимично са слабим падавинама од сјевера преко централних предјела ка југоистоку. На планинама су могући вијавица и сњежни наноси због појачаног вјетра, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне и увече очекује се смањење облачности и углавном суво вријеме прво на југу и крајњем сјеверу, а затим и у осталим предјелима, уз краће сунчане периоде.

Једино у централним предјелима и на планинама на истоку биће претежно облачно са слабом сусњежицом и снијегом.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни вјетар, у Херцеговини умјерена до јака бура, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница минус 16, Хан Пијесак минус 10, Соколац минус седам, Невесиње и Гацко минус шест, Сарајево минус пет, Сребреница и Ливно минус четири, Сански Мост минус три, Бањалука, Добој, Вишеград, Градачац, Тузла и Зеница минус два, Бијељина и Градишка минус један, Приједор и Билећа нула, Требиње један, Мостар два, те Неум три степена Целзијусова.

Висина снијега измјерена у седам часова: Бјелашница 196, Хан Пијесак 70, Чемерно 33, Сребреница 24, Калиновик 20, Сарајево 10 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана