Вријеме у Српској: Данас облачно са падавинама, на југу олујни вјетар

Срна
Вријеме у Српској: Данас облачно са падавинама, на југу олујни вјетар

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно вријеме са кишом, сусњежицом и снијегом, на југу вјетром са ударима олујне јачине, уз дневну температуру од минус један до 10 степени Целзијусових.

Јутрос је облачно мјестимично са слабом кишом у нижим и слабим снијегом у вишим крајевима, на југу је претежно ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће бити хладније, уз повремене падавине. У вишим предјелима и на истоку ће падати снијег уз формирање мањег снежног покривача.

На југу ће бити са кишовито и вјетровито, а на крајњем сјеверу претежно суво, повремено уз слабу кишу и сусњежицу.

Током ноћи биће и даље са падавинама у већини предјела, јачим на југу и истоку, уз даљи пораст сњежног покривача.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни. У Херцеговини, на западу и сјеверозападу БиХ се очекују повремено јаки удара вјетра, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница минус 10, Калиновик минус три, Мраковица и Соколац минус два, Мркоњић Град, Бихаћ, Бугојно, Ливно и Сарајево нула, Гацко, Нови Град, Рибник, Рудо, Сребреница, Сански Мост, Тузла и Зеница један, Бањалука, Вишеград, Пријдор, Србац, Фоча и Градачац два, Бијељина, Билећа и Добој три, Груде четири, Требиње пет, Мостар седам и Неум девет степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је на Мраковици 10,8 литара по метру квадратном, а највише снијега било је на Чемерну 24 центиметра, у Хан пијеску 21 и на Мрковици 10.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана