Вриједност овогодишњег акционог плана за запошљавање 10 милиона КМ

Срна
Вриједност овогодишњег акционог плана за запошљавање 10 милиона КМ

ПАЛЕ - Директор Завода за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина изјавио је данас да је вриједност усвојеног овогодишњег Акционог плана Републике Српске за запошљавање и самозапошљавање десет милиона КМ, од чега је пет милиона планирано за ново запошљавање, а пет милиона за приправнике.

Шкипина је након састанка са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем на Палама истакао да је од 2011. године, од када постоји Стратегија запошљавања у Српској, запослено 39.775 лица, за шта је Влада Српске издвојила скоро 171 милиона КМ.

“Програми за запошљавање Завода функционишу на начин да Влада Републике Српске усваја годишњи акциони план на основу Стратегије запошљавања. Затим преко Завода се реализују ти програми, на основу годишњих програма за запошљавање, које усваја Управни одбор Завода”, појаснио је Шкипина и додао да би овогодишњи Акциони план требао бити објављен у наредних неколико дана.

Према његовим ријечима, на данашњем састанку разговарано је о програмима за запошљавање и о броју радника који ће се путем програма Завода за запошљавање примити, прије свега, у област трговине и туризма.

Он је додао да ће, након објаве Акционог плана у “Службеном гласнику” Републике Српске, Завод за запошљавање са Министарством трговине и туризма направити програм и расписати јавни позив који би требао бити објављен до краја мјесеца.

“Биће отворен неких 15-ак дана, не дуже, а потписивање првих уговора већ крајем септембра”, рекао је Шкипина новинарима у Палама.

Данашњем састанку Шулића и Шкипине присуствовао је и претходни директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана