Вриједни поклони за дјецу са посебним потребама

Срна
Вриједни поклони за дјецу са посебним потребама

ШАМАЦ - Чланове Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама у Шамцу данас су посјетили добротвори из Шамца Никола и Рушка Пејић и донирали дјеци руксаке, торбе, простирке за пикник, капе.

Предсједник Удружења Тања Нинковић рекла је Срни да су Пејићи обећали и другу врсту помоћи и додала да се увијек могу обратити када им нешто затреба.

Она је нагласила да су данас имали и једну кулинарску радионицу са дјецом, гдје су правили крофнице и бакин колач по рецептима бака, а дјеца украшавала крофнице по свом укусу и почастили госте.

Нинковићева каже да планирају да у Дневни центар гдје дјеца бораве, а који се налази у оквиру Центра за социјални рад доведу пекара како би дјецу научио како се мијеси хљеб.

"Од септембра поново планирамо логопедске радионице, довођење психолога који би радио са дјецом. У септембру ћемо прославити и 20 година постојања па ћемо нешто заједно са дјецом спремити, а након тога почињемо са израдом честитки и украса које ћемо продавати на традиционалној шамачкој манифестацији `Зимска чаролија на Ушћу`", каже Нинковићева.

Она је напоменула да планирају одвести дјецу ових дана на једнодневни излет с обзиром да је сада љетно затишје.

Општина Шамац у буџету у посљедњих пет година има годишњи грант за ово удружење у висини од 4.800 КМ.

У Дневном центру борави 15 дјеце који су активни, а на шамачком подручју има их 55.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана