Вриједна донација града Приједора средњој и основној школи у Дрвару

Srna
Foto: srna

ДРВАР- Градоначелник Приједора Слободан Јавор боравио је данас у Дрвару гдје је посјетио основну и средњу школу и уручио им донацију укупне вриједности око 22.000 КМ.

Јавор је рекао новинарима да је основној школи у Дрвару донирана помоћ за набавку информатичке опреме, а средњој школи новчана помоћ за 184 ученика.

Он је истакао да донација представља мали знак пажње за Дрварчане који су се вратили на своја огњишта. "Моји коријени су из Дрвара и данас сам посебно срећан што сам посјетио ову повратничку општину и овај храбри народ", рекао је Јавор.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је новинарима да је данашња донација веома значајна јер доказује да су Република Српска и Србија уз Дрвар.

"Ко год је одлучио да се врати, он је заиста храбар. Нама је од велике важности помоћ, како финансијска, тако и морална", истакла је Рунићева. Бојана Шкрбић Шобот, професор у средњој школи у Дрвару, рекла је да ту образовну установу похађају укупно 184 ученика, од којих је 30 из Босанског Грахова.

"Новчана помоћ нашим ученицима је од велике помоћи с обзиром на то да се ближе матуре и матурске екскурзије", навела је она. Основну школу у Дрвару похађа 316 ученика, а средњу укупно 184 ђака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана