Врховац: Максимално се ангажовати на очувању Српске

Срна
Врховац: Максимално се ангажовати на очувању Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац поручио је, поводом обиљежавања Дана Републике, да сви грађани, политичари и остали максимално треба да се ангажују да се Српска чува и сачува, да буде још боља и да се не дозволи никоме да ради на њеној разградњи и укидању.

Врховац је рекао Срни да је обиљежавање Дана Републике велики дан за ратне војне инвалиде који су, учествујући у стварању Републике Српске, дали дијелове свога тијела.

"Република Српска, колико год нас нападали, није створена у рату, већ у миру. У рату су српски борци и народ одбранили Републику Српску, због чега треба сваке године све више да обиљежавамо Дан Републике", истакао је Врховац.

Он је најавио да ће представници Савеза са 80 ратних војних инвалида учествовати у свечаном дефилеу поводом Дана Републике Српске, те да ће им се придружити пет ратних војних инвалида из Србије који су током протеклог рата рањени у борбама за одбрану Српске.

Врховац је изнио податак да је Република Српска изашла из рата са око 45.000 ратних војних инвалида, којих тренутно има 30.170.

Република Српска обиљежава Дан Републике 9. јануара, јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана