Временски услови повољни за вожњу, припазите на радове

Срна
Временски услови повољни за вожњу, припазите на радове

БИЈЕЉИНА - Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница-Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину вожње и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. На дионици Рогољи-Бараћи у току су је санација магистралног пута у дужини од 1.450 метара, па се саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице-Нови Град до петка, 23. јуна, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију, због изградње бициклистичке и пјешачке стазе.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због радова, до 1. јула.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Граничнипрела Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

АМС Српске омогућио је возачима да се путем интернет странице и андроид апликације за мобилни телефон упознају о локацијама 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила, постављених на путевима у Републици Српској.

Наредних дана интернет страница и андроид апликација биће допуњена локацијама стационарних радарских уређаја у ФБиХ.

На путевима у ФБиХ, због санације на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије због радова, током дана саобраћа се на магистралним путевима: Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Шићки Брод-Лукавац, Србљани-Босанска Крупа, Бихаћ-Каменица, Рипач-Дубовско и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

За данас је најављен почетак изградње расвјете на магистралном путу код кружног тока на излазу из Читлука ка Љубушком због чега ће се од осам до 16 часова саобраћати успорено.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко-Никшић отворен је за међународни саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана