Возачи, опрез: Од 1. августа обрада прекршаја снимљених надзорним камерама

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Због уоченог великог броја прекршаја, од 1. августа 2024. године одлучено је да се врши обрада прекршаја који су евидентирани надзорним системом који покрива ПУ Бањалука, истакао је полицијски службеник и инспектор за безбједност саобраћаја ПУ Бањалука Тихомир Тадић.

- Након превентивних кампања које проводимо, уочено је да стање безбједности није на задовољавајућем нивоу, тако да смо у протеклом мјесецу имали шест самосталних акција контроле саобраћаја - контрола брзине, кретања моторних возила, контрола возача који управљају под дејством алкохола. Поред свега тога на подручју града Бањалука у протеклом мјесецу догодило се 329 саобраћајних незгода, од којих је једно лице погинуло, пет је теже повријеђено, а 51 лице задобило лакше тјелесне повреде - истакао је Тадић.

Тадић је додао да ће приоритети при обради прекршаја биће најтежи прекршаји из обалсти безбједности саобраћаја, пише РТРС.

- Као што су пролазак кроз црвено свјетло, насилничка вожња, претицање колоне возила, непропуштање пјешака, као и остали прекршаји који буду уочени приликом обраде - додао је Тадић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана