Возачи опрез: Наредних дана појачане контроле у Бањалуци

АТВ
Возачи опрез: Наредних дана појачане контроле у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Полицијска управа Бањалука од сутра, 13. јуна, па до недјеље 16. јуна спровешће акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила и управљања возилом под дејством алкохола“.

Акција ће бити спроведена у циљу одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

„Наведена акција се спроводи са циљем спречавања саобраћајних незгода у којима су неприлагођена/непрописна брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола један од основних узрока тежих облика саобраћајних незгода. Наиме, на подручју Полицијске управе Бањалука у односу на упоредни период евидентно је повећање броја саобраћајних незгода, а од почетка године евидентирано је   2 316 саобраћајних незгода. У саобраћајним незгодама погинуло је 10 лица, што је више за 42,9 % у односу на упоредни период прошле године“, кажу у ПУ Бањалука.

Током акције, појачана контрола брзине кретања возила вршиће се уз помоћ возила са уграђеним системом за мјерење брзине кретања тзв. пресретача и савремених радарских система, а присуство алкохола у организму вршиће се уз помоћ уређаја за утврђивање присуства алкохола у организму.  

Полицијска управа Бањалука апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима, те да не конзумирају алкохол прије и за вријеме управљања моторним возилом,  како би своју безбједност и безбједност других учесника подигли на виши ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана