Возачи опрез: Клизав коловоз, повећана опасност од одрона

Срна
Возачи опрез: Клизав коловоз, повећана опасност од одрона

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија по претежно влажним и клизавим коловозима уз повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због ниске јутарње температуре могућа је поледица у вишим предјелима и преко превоја, а мјестимична магла смањује видљивост, те се возачима савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од седам до 17 часова, све до 8. маја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице (рејон Глиња) изводе се радови на санацији клизишта, па ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње (дионица Подврсник-Љубиње) у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због извођења радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено. На магистралном путу дионица Добро Поље-Миљевина долазиће до измјене у режиму саобраћаја у току је постављање расвјете у тунелу “Сијерачке стијене” до 23. априла.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком на регионалном путу Укрина-Горња Вијака наизмјеничним пропуштањем возила због активираних клизишта.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Развој-Тедин Хан. Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У Бањалуци због радова на реконструкцији биће обустављен саобраћај у улицама Олимпијских побједника (на дијелу од Улице Булевар српске војске до Трга Републике Српске 8) и у Гундулићевој од раскрснице Олимпијских побједника до Гундулићеве 106.

У ФБиХ се спорије због радова током дана саобраћа на путним правцима Јабланица-Мостар (у Доњој Јабланици), Чевљановићи-Нишићи, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце. На граничним прелазима Градишка, Орашје, Брод, Велика Кладуша, Изачић и Доња Градина појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим прелазима нема дужих чекања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана