Возачи електричних тротинета да воде рачуна о безбједности

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Возачи електричних тротинета морају више водити рачуна о безбједности саобраћаја, бидући да су од почетка године на подручју Полицијске управе Бањалука евидентиране двије тешке и једна лакша саобраћајна незгоде са повредама у којима су учествовали, рекао је командир бањалчуке Полицијске станице за безбједност саобраћаја Радомир Броћета.

Борћета је рекао новинарима током подјеле летака грађанима у оквиру превентивне акције "Електрични тротинет није играчка" да је посљедњих мјесеци евидентна експанзија употребе ових превозних средстава у граду.

Он је навео да се на летку налазе основна правила поступања учесника у саобраћају и безбједности кориштења тротинета, подсјетивши да су тротинети подијељени у четири класе, гдје прву и трећу чине они који се крећу брзином до шест километара на час и за које вриједе правила као за пјешаке.

Броћета је рекао да се друга и четврта класа односе на тротинете који могу развити брзину и до 25 километара на час и за које вриједе правила и прописи Закона о безбједности саобраћаја Српске, истичући да је обавезна закопчана кацига на глави и да је забрањено да се електричним тротинетима превозе друга лица.

Превентивна акције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске "Електрични тротинет није играчка" траје до 16. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана