Волонтери из Италије и БиХ данас кречили школу у Доњи Подградцима

Срна
Волонтери из Италије и БиХ данас кречили школу у Доњи Подградцима

ГРАДИШКА - Волонтери из Италије и БиХ данас су уредили и окречили унутрашњост објеката подручног одјељења Основне школе /ОШ/ "Младен Стојановић" у Доњим Подградцима.

Ова активност реализована је у оквиру пројекта "Љетна школа мира", који заједно реализују организације "Каритаса" бискупије Бањалука и италијанске регије Венето и организација "Млади за мир".

Едукативно-волонтерски кампу за младе из Италије и БиХ, Љетна школа мира организује се 14. пут и представља комбинацију едукативних инерактивних радионица и волонтерског рада који подразумијева помоћ људима на подручју бањалучке регије.

Представник бањалучког "Каритаса" и "Љетне школе мира" Дајана Умићевић рекла је да су ове године одлучили да помогну ОШ "Младен Стојановић" да окрече просторије подручног одјељења у Доњим Подградцима и донирају материјал за кречење школе у Шималовској.

Директор школе Александра Кодић истакла је да су ранијих година ову школу похађала дјеца пољске националне мањине и да је предсједник градишког Удружења Пољака "Мак" Марија Буганик Прањић предложила да школа буде дио овог пројекта.

Она је додала да ће у новој школској годину наставу похађати 24 ученика од првог до четвртог разреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана