Војвођански фонд организује трећи по реду Сајам завичаја у Новом Саду: Сваки штанд дјелић завичаја

М. Л.
Војвођански фонд организује трећи по реду Сајам завичаја у Новом Саду: Сваки штанд дјелић завичаја

БАЊАЛУКА, НОВИ САД - Повезивање и унапређење сарадње институција, организација и завичајних удружења из Србије и региона у области привреде, туризма и културе циљ је трећег по реду Сајма завичаја који ће за викенд у Новом Саду окупити више од 100 излагача.

Сајам “Завичај кроз привреду, туризам и културу” организује војвођански Фонд за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Излагачи ће у новосадској хали “Мастер” у недјељу од осам до 20 часова презентовати свој рад и завичај и то ће бити добра прилика за сусрете представника организација и институција из Србије са организацијама Срба из цијелог региона.

Директор фонда Душко Ћутило рекао је за “Глас Српске” да је ова манифестација покренута 2019. године с циљем очувања и његовања богате културне баштине српског народа, кроз очување и промоцију традиције, обичаја, језика и културе.

- На сајму ће се представити излагачи из Србије, Републике Српске, ФБиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Мађарске, Румуније и Северне Македоније. Ово је прилика и да се кроз богат културно-уметнички програм негује богата културна баштина српског народа. Сваки штанд представља све оно што симболизује и краси завичај свакога од нас, од издавачких дела, старих предмета, народне ношње до богате гастрономске понуде - рекао је Ћутило.

Додао је да ће на сајму наступити културно-умјетничка друштва из Србије и региона, завичајне пјевачке групе, гуслари, диплари и соло пјевачи.

- Посетиоцима припремамо богат програм, а улаз на сајам је бесплатан. Осим тога и трошкове изложбеног простора сноси фонд - истакао је Ћутило и додао да очекује и представнике институција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана