Водостаји Уне и Сане у порасту

Срна
Водостаји Уне и Сане у порасту

НОВИ ГРАД - Водостаји ријека Уна и Сана у Новом Граду су у порасту, наводе у локалном Центру за обавјештавање.

Водостај ријеке Уне у Новом Граду је 327 центиметара, што је за 38 више у односу на јутрос, али је и даље испод квоте редовних мјера одбране од поплава, које су на снази при водостају ове ријеке од 450 центиметара.

Водостај ријеке Сане је 354 центиметра и од јутрос је у порасту за 46 центиметара.

Од јутрос у 8.00 часова укључен је колектор.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је вечерас да надлежне републичке институције и Влада Српске прате ситуацију на терену када је ријеч о евентуалним поплавама и максимално су на располагању свима којима је потребна логистичка, материјална и стручна подршка и помоћ.

"Вечерас ће четири министра изаћи на терен и обићи неколико подручја. Немамо информацију да је ријеч о озбиљној угрожености. На лицу мјеста ћемо са локалним заједницама и Цивилном заштитом извршити процјене, тако да нема мјеста за панику", изјавио је Минић за Уна ТВ.

Минић је истакао да тренутно нема штете на пољопривредним усјевима, а савјетодавна служба ресорног министарства већ је трећи дан на терену.

У Центру за обавјештавање кажу да су до сада евидентирана два одрона, на магистралном путу Нови Град - Приједор у Петковцу, те на локалном путу у Сухачи.

За сада нема застоја у саобраћају на овим путним правцима, али се возачима препоручује опрез.

Због пораста водостаја ријеке Уне отказано је сутрашње пливање за Часни крст на градској плажи Ада, на ушћу Сане у Уну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана