Водостај Уне и Сане у стагнацији

СРНА
Водостај Уне и Сане у стагнацији

НОВИ ГРАД - Водостаји ријека Уне и Сане стагнирају на подручју Новог Града, а локални водотоци полако се повлаче у корита, рекао је вечерас начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Дрљача је додао да очекује да ће се оваква ситуација одржати током ноћи.

Према његовим ријечима, на подручју Новог Града поплављено је око 100 објеката, али ће тачан број бити познат након што комисија изађе на терен.

"Вјерујемо да ће Влада Републике Српске одобрити средства за санацију штете. Штета је велика на инфраструктури", рекао је Дрљача на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је у градском подручју ниво подземних вода са 90 центиметара порастао на 118 центиметара.

"Код Основне школе `Свети Сава` постављена је пумпа која избацује воду како би се помогло препумпном систему. Још имамо проблем и у кућама у Улици Ослобођења у насељу Видорија гдје су такође укључене пумпе", истакао је Дрљача.

Он је рекао да је поплављено подручје данас посјетио и директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.

На сједници Штаба вечерас је констатовано да није познат идентитет страдалог мушкарца пронађеног приликом уклањања одрона на надвожњаку на магистралном путу Нови Град - Приједор, на излазу из Новог Града.

Дрљача је рекао да Полицијској станици није пријављен нестанак, нити је страдало лице код себе имало било какав идентификациони документ.

Штаб за ванредне ситуације одлучио је раније да сутра у новоградским основним и средњим школама неће бити наставе, а радиће дјечији вртић "Пчелица Маја".

На подручју Новог Града од јуче има доста проблема због бујица, из корита су се излили сви потоци, као и ријеке Уна и Сана.

За саобраћај је затворен пут за насеље Шућа, те путни правац Благај Јапра - Витасовци - Радомировац.

На магистралном путу Нови Град - Приједор у мјесту Нови Град успостављен је саобраћај за теретна возила, а ускоро би требало да буде и за путничка.

Водостај ријеке Уне вечерас је 510 центиметара, што је за два центиметра мање него јутрос, а водостај ријеке Сане је 542 центиметра и стагнира од 14.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана