Водна тијела подземних вода РС- Најзначајнији ресурс воде за пиће

srna
Foto: arhiva

БИЈЕЉИНА - Водна тијела подземних вода Републике Српске су најзначајнији ресурс воде за пиће, те је њихова заштита, како количина, тако и квалитет, прва на листи циљева заштите животне средине, саопштено је из "Вода Српске" поводом 22. марта - Свјетског дана вода.

У саопштењу је наведено да Република Српска располаже значајним водним богатством и по томе спада у сам свјетски врх.

"Да би сачували обновљиве изворе квалитетне воде за наше будуће генерације потребно је да уложимо више напора у очување животне средине, смањење загађења и рационално кориштење воде. Чувајмо наше воде!", објављено је на сајту "Вода Српске".

УН је 1992. године усвојио резолуцију по којој се у цијелом свијету 22. март обиљежава као Свјетски дан вода, чиме се наглашава значај очувања вода и животне средине.

Кампања овогодишњег Свјетског дана вода носи назив "Подземне воде: учинимо невидљиво видљивим" јер те воде, иако су невидљиве, имају велики утицај на живот.

Према оцјени стручњака, подземне воде ће у будућности имати кључну улогу у опстанку човјечанства због сталног раста популације као и у прилагођавању човјечанства климатским промјенама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана