„Воде Српске“: За заштиту од поплава 19 милиона евра

Срна
„Воде Српске“: За заштиту од поплава 19 милиона евра

БИЈЕЉИНА - У “Водaма Српске” очекују да ће ове године бити потписани уговори и почети реализација више мјера заштите од поплава у Републици Српској које треба да буду завршене до краја 2024. године, те финансиране из новог кредита Европске инвестиционе банке од 19 милиона евра.

У “Водама Српске” рекли су да је у плану санација ријеке Врбас кроз градско подручје Бањалуке у вриједности око три милиона евра, као и надоградња насипа ријеке Босне у Модричи у вриједности око 3,8 милиона евра.

Предвиђена је и реализација мјера на санацији корита ријека Лијешањ и Граб на подручју Добоја у вриједности око милион евра, те изградња прве фазе Дринског насипа у Семберији од ушћа ријеке Јање у Дрину до уставе у Јањи, у вриједности око 1,6 милиона евра.

У плану је и прва фаза регулације ријеке Хоче на подручју Зворника у вриједности око 1,1 милиона евра.

Одговарајући на питање о плановима у 2023. години, из “Вода” наводе да ће се радити санација црпних станица на подручју Српца, Брода, Шамца и Бијељине у вриједности око три милиона евра, санација ријеке Милошевице на подручју Приједора у вриједности око 1,66 милиона евра, те регулација ријеке Студени Јадар у Милићима у вриједности око 750.000 евра.

Осим тога, “Воде Српске” изводиће у наредној години и радове редовног одржавања водопривредних објеката у складу са годишњим планом за ову годину, као и ванредне радове заштите вода и заштите од вода уколико, кажу у овој установи, буде потребе за таквим радовима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана