„Воде Српске“: Радити на пројектима изградње постројења за пречишћавање отпадних вода

Срна
„Воде Српске“: Радити на пројектима изградње постројења за пречишћавање отпадних вода

БИЈЕЉИНА - Многе локалне заједнице у Републици Српској још немају ријешен проблем отпадних вода и у наредном периоду неопходно је да градови и општине, у сарадњи са републичким институцијама, раде на развоју и спровођењу пројеката изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, саопштено је из “Вода Српске”.

Представници “Вода Српске”, као надлежне установе за управљање водама у Српској, и представници више локалних заједница присуствовали су презентацији коју су у Бијељини одржали представници три кинеске компаније (ЈJSPDI China Engineering Group Jiangsu Power Design Institute CO. LTD", SUMEC Complete Equipment And Engineering CO. LTD i China State Construction Engineering Corporation), заједно са фирмом “ХД Развој”, као својим представником за Републику Српску.

Тема презентације била је пројектовање и изградња постројења за пречишћавање комуналних отпадних вода на територији Републике Српске, објављено је на сајту “Вода Српске”.

У оквиру презентације одржана је и дискусија о потребама градова и општина у Републици Српској о питању скупљања и пречишћавања отпадних вода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана