Вода ушла у неколико подрума, одвијање саобраћаја отежано

Srna
Вода ушла у неколико подрума, одвијање саобраћаја отежано

ТРЕБИЊЕ - Обилне падавине захватиле су данас Требиње, вода је ушла у неколико подрума, а отежано је и одвијање саобраћаја, речено је у градском Штабу за ванредне ситуације.

Начелник Штаба Стеван Бекан рекао је да је у Требињу од 11.00 до 17.00 часова у пало 106,8 литара кише по метру квадратном, што је изузетно велика количина падавина у таком кратком периоду, али да је штета од невремена минимална.

До сада је на број 121 запримљено осам захтијева грађана, а из Градске управе позвали су на опрез и да у случају било какве потребе суграђани позову овај бесплатан број.

"Све надлежне службе правовремено су реаговале, чиме су посљедице невремена сведене на минимум, посебно у градовима у окружењу", рекао је Бекан.

Он је навео да су правовремено и по највећем невремену реаговали запослени у требињским предузећима "Комунално", "Водовод", "Екологија и безбједност", припадници требињске ватрогасне јединице.

Бекан је указао на то и да је у смањењу посљедица од невремена допринијело и то што су превентивно очишћени оборински канали и систем оборинске одводње, преноси Срна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана