Вода пријети кућама у селу Фојница, отежан саобраћај на магистралном путу Гацко-Фоча VIDEO/ФОТО

М.В/Срна
Вода пријети кућама у селу Фојница, отежан саобраћај на магистралном путу Гацко-Фоча VIDEO/ФОТО

Гацко - Најављене велике падавине већ су задале проблеме у источној Херцеговини, а вечерес је најтеже на подручју општине Гацко.

Магистралним путем Гацко - Фоча између два тунела на Чемерну саобраћај се одвија отежано. Дрвеће и земља су пресекли поменуту дионицу усљед обилне кише, а возило Херцеговина путева је на терену, како би отклонило проблем.

Пуне руке посла већ имају и припадници Територијалне ватрогасне јединице Гацко.

- Ватрогасци су тренутно на интервенцији у селу Фојница код Гацка, гдје од високог водостаја ријеке Ђеропе бране двије куће.

Ђеропа је достигла критичну тачку изливања и ако падавине наставе овим интезитетом, ситуација ће бити јако неизвјена - казали су из Ватрогасне јединице Гацко.

 - У селу Фојница код Гацка вода пријети да поплави двије куће и у току је евакуација угрожених, а због одрона и обореног стабла је отежан саообраћај магистралним путем Гацко-Фоча, потврђено је Срни у надлежним службама.

Командир гатачких ватрогасаца Алекса Вучковић рекао је Срни да су усљед високог водостаја ријеке Ђеропе у опасности од поплаве два стамбена објекта у селу Фојница.

“Вода још није поплавила куће, али из предострожности ватрогасци евакуишу угрожене становнике”, рекао је Вучковић.


Напоменули су да је усљед кише дошло до одрона и на још неким путевима у Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана