Вода повучена са тржишта Хрватске испоручена БиХ

ГС
Вода повучена са тржишта Хрватске испоручена БиХ

САРАЈЕВО  - На тржиште БиХ испоручена је вода из Хрватске, која је раније из продаје повучена у тој земљи и у Словенији због присуства црног талога.

Како преноси сарајевски портал Кликс, очекује се да надлежне агенције у БиХ такође повуку овај производ с полица.

Агенција за безбједност хране БиХ је путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕУ РАСФФ) обавијештена да је на тржиште БиХ испоручена изворска вода пореклом из Хрватске у којој је, службеним контролама, визуелно потврђена присутност црног талога на дну боце.

Како наводе из Агенције, назив производа је “Студена 1.5 Л”, бренда Студена, земље поријекла - Хрватска и може утицати на људско здравље.

Произвођач је Студенац д.о.о., Матије Гупца 120, Липик.

Три серије ове изворске воде су прије четири дана повучене са хрватског тржишта, након чега је услиједило обавјештење земљама које су ову воду увезле.

Хрвати су објавили информацију о томе које серије боца су конкретно повучене, а ријеч је о серији с роком употребе 07/2024 (шаржа 7Б01000091) и још две серије с роком употребе до 08/2024 (шаржа 7Б01000092 и 7Б01000093).

Исте серије производа су прошле седмице повучене и са полица у Словенији. Наведени производ није у складу с одредбама Закона о храни, додају из Агенције.

Све расположиве информације о производу, у складу са важећим прописима, достављене су на даље поступање мјеродавним инспекцијским тијелима у Босни и Херцеговини од којих је затражено предузимање мјера и повратно обавјештавање Агенције за безбједност хране Босне и Херцеговине, наводи портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана