Влажни коловози, могући одрони и поледица

СРНА
Влажни коловози, могући одрони и поледица

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а поледица је могућа у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на учестале одроне и савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену брзину и избјегавање ризичних претицања, те подсјећају да је зимска опрема обавезна.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка, укључујући мост, до тунела "Путниково брдо два" измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој.

Привремено је санирано клизиште на регионалном путу Мраковица - Горњи Подградци, на дионици Водице - Горњи Подградци, тако да се саобраћај за сада одвија несметано у обје саобраћајне траке.

Због опасности од поновног активирања, возачима се савјетује опрезна вожња.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На регионалном путу Руданка - Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова и минирања на каменолому "Грапска - Костајница" у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој - Модрича.

Измјене у одвијању саобраћаја због клизишта су на магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

На подручју ФБиХ у току су радови на магистралним путевима Груде - Витина и Чевљановићи - Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана