Власеница: Потписани уговори о стипендирању 23 студента

Срна
Foto: Vlasenica24.info/

ВЛАСЕНИЦА - Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је уговоре о стипендирању са 23 студената, а једна од новина је повећана стипендија на 150 КМ за оне који похађају студијски програм Шумарство у овом мјесту.

Шеф кабинета начелника општине Данијела Дамљановић рекла је новинарима да су потписани уговори са студентима који имају просјек оцјена 8,5, који су слабог имовног стања, ђецом ратних војних инвалида и цивилних жртава рата, са четири студента другог циклуса мастер студија и студентима студијског програма Шумарство.

Општина Власеница сада укупно стипендира 138 студената и ученика. Висина стипендија је по 100 КМ, а за студенте шумарства ће бити повећана на 150 КМ.

У наредном периоду биће потписани уговори и са десет гимназијалаца, те осморо ученика генерације из основне и средње школе.

Краљевић је навео да ће од ове године акценат ставити на студенте Шумарства, којима ће бити повећана стипендија, јер желе да што већи број људи остане на том простору.

Он је рекао да је његов циљ отварање нових радних мјеста и запошљавање, те је позвао младе да се врате у Власеницу, да ту раде и граде.

Немања Газија са Сокоца, студент прве године Шумарског факултета у Власеници, рекао је да по завршетку студија планира да упише мастер и да остане у својој општини.

Марија Пејановић из Власенице, студент прве године Медицинског факултета у фочи, каже да ће јој стипендија добро доћи да поправи буџет јер родитељи имају још једног студента.

Петар Илић из Власенице, студент мастер студија Факултета организационих наука у Београду, каже да му је примарна жеља да заснује породицу у Власеници и да се на прави начин одужи општини за помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана