Владимир Лазић на челу бијељинског СНСД-а

Срна
Foto: РТРС

БИЈЕЉИНА - Владимир Лазић изабран је вечерас на изборној конференцији у Бијељини за предсједника Градског одобра ове странке.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је новинарима да је овом изборном конференцијом завршен важан посао и честитао Лазићу на избору за предсједника Градског одбора.

Он је рекао да је градска организација СНСД-а у Бијељини усмјерена на развој града, о чему ће бити разговора у наредним мјесецима.

Додик је истакао да очигледно постоји незадовољство са оним што чини градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, док скупштинска већина жели што бољу ситуацију у граду.

“Потпуно сам увјерен, познавајући кроз шта је прошла ова новоизабрана структура претходних неколико мјесеци, да су успостављени добри темељи, да ћемо имати атмосферу јединстава и сарадњу са коалицијом”, навео је Додик.

Он је рекао да је скупштинска већина привржена реализацији развојних пројеката у граду, гдје постоје озбиљни застоји и додао да је очигледно да са градоначелником не дијеле исте вриједности у вези са убрзаним развојем града.

“Примијетио сам у самом центру града запуштеност што се тиче јавне расвјете, улица. Тиме нисмо задовољни. Град је морао да то рјешава, јер то не смије да се дешава у овако озбиљном граду с озбиљним потенцијалима. Градоначелник је постао општи противник развоја Бијељине”, навео је Додик.

На питање да ли покрећу опозив Петровића, Додик је рекао да он уопште није толико важан и да о њему нису причали на овој изборној конференцији.

Додик је рекао да је СНСД у Бијељини много урадио, да су иза њих многи успјешни пројекти, као што су изградња обилазнице, болнице, канала.

“Сада то пребацујемо на нову димензију, а то је изградња ауто-пута. Овај град ће бити једна од централних тачака нове путне комуникације која треба да повеже Бањалуку и Београд, а и гасовод који иде из Србије ка Бањалуци”, навео је Додик.

Он је рекао да ће наставити да граде одређене садржаје који су важни, да помажу пољопривреду односно рурални сектор како би се људима на селу што више помогло.

“Све је то успјешна политика СНСД којом смо могли да се поносимо”, истакао је Додик.

Он је рекао да се залаже да буде најмање 30 одсто жена у органима партије.

Новоизабрани предсједник Владимир Лазић рекао је да је Бијељина једна од највећих локалних заједница у Републици Српској, а самим тим је изузетно значајна за Српску.

Он је навео да ће новоизабрани тим градске организације СНСД-а радити искључио у корист локалне заједнице.

“Радићемо потпуно усаглашено са правцима дјеловања виших нивоа власти Републике Српске, Владе, у складу са једном добром, просперитетном Републиком Српском за будућност”, навео је Лазић.

Он је захвалио свим члановима странке који су у демократској атмосфери изабрали ново страначко руководство.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана