Владика Сергије служио литургију у спомен на свештеномученика Милоша Билбију

Срна
Владика Сергије служио литургију у спомен на свештеномученика Милоша Билбију

БОСАНСКО ГРАХОВО - Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије данас је служио Свету архијерејску литургију у спомен на Светог свештеномученика Милоша грковачко-црнолушког у Храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову, гдје почивају његове свете мошти.

Епископу Сеприју саслуживали су свештеномонаси и свештеници Епархије бихаћко-петровачке у других епархија, саопштено је из кабинета епископа Сергија.

Игуман Манастира Велике Ремете архимандрит Стефан Вучковић рекао је у бесједи да је свештеномученик Милош парох црнолушки и граховски положио живот за истину и вјечни живот и зато га данас славе у Босанском Грахову, гдје су расли њихови преци који се нису бојали ничега, него само да криво не говоре.

"Свештеномученик Милош Билбија је носилац једне неугасиве свјетлости у бихаћко-петровачкој епархији. Он је пострадао од задобијених рана током страховите тортуре аустроугарских власти јер није пристао да фласификује крштеницу Гаврила Принципа", рекао је архимандрит Стефан.

Након 102 године од смрти Милоша Билбије, односно 2018. године, извршено је обретење моштију које су са црнолушког гробља пренесене у Храм Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову и на тај начин постале доступне вјерном народу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана