Владика Јефрем служио у Храму Христа Спаситеља

Срна
Владика Јефрем служио у Храму Христа Спаситеља

БАЊАЛУКА - Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служио је у поноћ Божићну литургију у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци и поручио бројним вјерницима да се треба молити да тамо гдје се воде ратови што прије завлада мир, јер је то претпоставка за сваки људски живот.

"Зато се данас највише сјећамо оних који на правди страдају тамо гдје се воде ратови и молимо се да цар мира благослови да тамо што прије завлада мир како би сви људи уживали у благодети мира, јер је то претпоставка за сваки нормалан људски живот", рекао је владика Јефрем у бесједи.

Владика је указао да се Исус Христос родио ради људи и њиховог спасења.

"Господ је сишао на земљи и постао човјек као и сваки од нас, али једино што он гријеха не учини, нити се превара нађе на уснама његовим", рекао је епископ Јефрем.

Он је окупљенима честитао сретан и благословен празник Рођења Христовог, уз традиционални поздрав Мир Божији - Христос се роди.

Епископу Јефрему саслуживали су викарни епископ Сава и више свештеника Епархије бањалучке.

Божићној литургији су, између осталих, присустововали министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица и Владо Ђајић, предсједник СПС-а Горан Селак, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и предсједник Скупштине града Љубо Нинковић.

По завршетку литургије прочитана је божићна посланица у којој су Његова светост патријарх српски Порфирије и епископи Српске православне цркве
позвали на усрдну, покајничку и очишћујућу молитву за све људе и народе на Земљи, за дјецу и све Србе, а посебно за напаћени, али усправни, вјерни и храбри српски народ на Косову и Метохији.

Након литургије, услиједило је причешће вјерника који су се за овај празник припремали постом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана