Владика Јефрем служио литургију у Горњима Подградцима

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служио је данас литургију у храму Светог Димитрија у Горњима Подградцима код Градишке, након чега је освештао и парохијску салу у порти овог храма.

Владика Јефрем је поручио да су вјерници и приложници смогли снаге да, упркос тешким временима, употпуне комплекс подградачког храма који је изграђен 1938. године, подсјетивши да је прошле године уз храм и парохијску салу изграђена и парохијска, односно свештеничка кућа.

Епископ Јефрем је истакао да је то било потребно за јачање духовног и црквеног живота у Поградцима.

Кум парохијске сале Мирослав Јерић захвалио је свима који су помогли изгрању ових црквених објеката, истакавши да је то веома значајно за вјернике у том крају. Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић подсјетио је да је изградња парохијске сале започела прије скоро 10 година, те да су након њеног зашетка 2020. године започели и изгрању свештеничке куће, коју су завршили крајем прошле године.

Парох подградачки Игор Кустурић истакао да је комплекс храма Светог Димитрија сада духовна лична карта и обиљежје по коме су Горњи Подградци препознатљиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана