Владика Јефрем: Нека Господ сачува наш народ од свих господара који не знају ништа добро творити

Срна
Владика Јефрем: Нека Господ сачува наш народ од свих господара који не знају ништа добро творити

БАЊАЛУКА - Његово преосвештенство епископ бањалучки Јеферем служио је у поноћ Божићну литургују у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци и бројним вјерницима пожелио да Господ подари мир, јер људи који живе на овом простору добру знају шта је рат.

-Нека Господ сачува наш народ и све земље од свих господара који не знају ништа добро творити већ само оно што је њима на корист, нажалост, само на моменталну корист - рекао је владика Јефрем.

На Светој архијерејској литургији у поноћ окупили су се бројни вјерници који су жељели да најрадоснији хришћански празник, Христово рођење, дочекају сабрани у молитви.

Владика је окупљенима честитао Божић уз традиционални поздрав Мир Божији - Христос се роди, нагласивши да се Христос родио због људи и ради њиховог спасења.

Он је истакао да се за Божић људи радују свему ономе што је добро, али се и моле за оне који пате.

-Знамо да постоје људи који на одређен начин пате, који су у невољи и потреби, па се молимо да Господ својом силом избави и њих јер је дошао на овај свијет ради спасења свих нас - рекао је владика.

По завршетку литургије прочитана је божићна посланица у којој су Његова светост патријарх српски Порфирије и епископи Српске православне цркве (СПЦ) честитали свима православима Божић и Нову годину и поручили православним Србима гдје год живјели да је мајка Црква уз њих.

Након литургије, услиједило је причешће вјерника који су се за овај празник припремали постом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана