Владика Фотије: Вјера у васкрсење мора да буде темељ живота

Срна
Владика Фотије: Вјера у васкрсење мора да буде темељ живота

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Фотије поручио је вјерницима да вјера у васкрсење Хиристово и вјечни живот мора да буде темељ духовног, црквеног и народног живота.

Владика Фотије је рекао да васкршња посланица патријарха и свих архијереја Српске правословне цркве говори да је темељ новог живота у Христу празник васкрсења, вјера у васкрсење Хиристово.

“То је празник који нас уздиже са земље на небо и чини нас небеским народом. Ми Срби можемо с правом говорити о небеској Србији, то су они који су пре нас отишли у царство небеско и вечни живот”, рекао је Фотије вјерницима у Саборном храму у Бијељини, гдје је служио Свету архијерејску литургију.

Он је поручио вјерницима да се моле Богу, да буду јединствени, те да Косово буде унутар Србије, а све српске земље обједињене празником васкрсења и заједништвом у Христу и међусобном братском љубављу.

Присутним вјерницима прочитана је васкршња посланица Српске православне цркве, а подијељена су им и освештана васкршна јаја и нафора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана