Влада за подстицаје привреди одобрила додатних 780.000 КМ

Срна
Влада за подстицаје привреди одобрила додатних 780.000 КМ

БАЊАЛУКА- Влада Републике Српске дала је данас сагласност на План утрошка средстава за подршку развоју привреде и побољшања ефикасности пословања и увођења нових технологија чиме су обезбијеђена додатна средства у износу од 780.000 КМ.

Из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу саопштено је да на овај начин укупна средства на позицији текућег гранта за спровођење Стратегије развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и успостављања пословних зона износе 820.000 КМ.

"Наведена средства намијењена су за додјелу подстицаја привредним субјектима за дигиталну трансформацију, техничке иновације и очување старих заната", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је то урађено у складу са Законом о развоју малих и средњих предузећа, као и Уредбом о поступку додјеле подстицаја за мала и средња предузећа којом је прописано да Министарство привреде и предузетништва утврђује намјену додјеле подстицаја и проценат суфинансирања пројеката малих и средњих предузећа.

Влада Републике Српске прихватила је данас и Информацију о предузетим активностима са циљем електронизације нотарске службе у Републици Српској што подразумијева повезивање нотарских канцеларија и Нотарске коморе са јавним регистрима, чији су подаци неопходни за сачињавање нотарских исправа.

"Тиме би поступак прибављања документације и провјере потребних података био ефикаснији, сигурнији и економичнији, а нотари би могли електронским путем да достављају овјерене исправе на обраду у јавним евиденцијама, чиме би се повећао ниво правне сигурности", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана