Влада Српске: За програм за дјецу у години пред полазак у школу 525.978 КМ

Срна
Влада Српске: За програм за дјецу у години пред полазак у школу 525.978 КМ

БАНЈАЛУКА - Влада Републике Српске усвојила је данас информацију о плану расподјеле средстава за спровођење Програма за дјецу у години пред полазак у школу у 2023. години за који ће из буџета Српске бити издвојено 525.978 КМ.

Програм који ће и ове године бити реализован биће обухваћена дјеца која нису прошла неки облик предшколског васпитања и образовања и нису похађала цјеловити развојни програм, а која у септембру стичу услове за полазак у први разред основне школе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

У овај тромјесечни програм, у периоду од почетка марта до краја маја, биће укључено 33,88 одсто од укупног броја ђеце у Републици Српској која у септембру ове године треба да крену у први разред.

Програм се остварује првенствено у предшколским установама или у основним школама у јединицама локалне самоуправе гђе није могуће оснивање и функционисање предшколских установа.

Ове године Програм ће се реализовати у 36 предшколских установа, у 80 основних школа и у четири школе за ђецу са сметњама у развоју.

Кроз овај програм је од 2011. године прошло 45.685 ђеце, а Влада Републике Српске је за његову реализацију издвојила 3.543.733 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана