Влада Српске утврдила Приједлог закона о Граду Прњавор

GS
Foto: Rtrs

Влада Републике Српске утврдила је, на данашњој сједници, по хитном поступку Приједлог закона о Граду Прњавор и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске. Наведени закони ће се наћи пред посланицима на наредној сједници Народне Скупштине Републике Српске.

Тренутно у Републици Српској десет јединица локалне самоуправе има статус града, па би, усвајањем Приједлога ових закона, Република Српска добила 11. град, саопштено је из Владе Српске.

Влада Републике Српске утврдила је и Приједлог закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, по хитном поступку.

Овом законом, уређује се посебан Регистар лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, прописује се која лица и који лични подаци правоснажно осуђених лица се уписују у Регистар, надлежни орган за вођење Регистра, те начин чувања и давања на кориштење података из Регистра.

У односу на важећи закон, предложеним рјешењима се предвиђа упис у Регистар ширег круга лица правоснажно осуђених за кривична дјела против полног интегритета извршена на штету дјеце и малољетних лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана