Влада Српске уплатила два милиона КМ за наставак руралног развоја Семберије

Срна
Влада Српске уплатила два милиона КМ за наставак руралног развоја Семберије

БИЈЕЉИНА - Влада Републике Српске уплатила је два милиона КМ Аграрном фонду Бијељине за наставак пројеката руралног развоја Семберије, саопштено је из овог фонда.

На основу договора са највишим представницима власти Републике Српске, средства је уплатило Министарство финансија - Компензациони фонд.

У саопштењу се подсјећа да је Аграрни фонд већ успјешно реализовао три милиона КМ за пројекте руралног развоја у Бијељини, асфалтирано је 58 путева и изграђено 407 нових сијаличних мјеста са савременим ЛЕД сијалицама.

На сједници Надзорног одбора Аграрног фонда Бијељина 24. фебруара усвојена је одлука о кориштењу средстава Компензационог фонда којом се Скупштини града предлаже да се 1,9 милиона КМ искористи за асфалтирање макадамских путева и 100.000 КМ за изградњу нових сијаличних мјеста за јавну расвјету.

Из овог фонда наводе да је за расписивање тендера и имплементацију средстава потребно још да Скупштина града усвоји овај приједлог.

"Одржавање сједница Скупштине града у потпуној је блокади искључивом кривицом градоначелника Љубише Петровића, који у овој години није упутио ниједан материјал Скупштини, чиме на перфидан начин наставља са опструкцијама и блокадама доношења одлука од животног значаја за грађане Семберије", истичу из Аграрног фонда.

Како се наводи, то укључује и одлуку која би омогућила Аграрном фонду Бијељине да реализује други круг пројекта руралног развоја Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана