Влада Српске одобрила седам милиона КМ за УКЦ

гс
Влада Српске одобрила седам милиона КМ за УКЦ

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да је Влада Српске одобрила око седам милиона КМ за реконструкцију кардиохирургије и објекта „Матернитеа“ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске (УКЦ)

-Одлуку је Влада донијела данас, а новац ће бити планиран у буџету Републике Српске за наредну годину - рекао је новинарима Вишковић.

Он је истакао да су средства одобрена како би УКЦ могао ићи у процес јавне набавке и избор извођача радова.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о покретању процедуре за дјелимичну санацију објеката Матерните и Клинике за инфективне болести ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Влада је задужила Министарство финансија и Министарство здравља и социјалне заштите да обезбиједе средства у износу од око 2.633.000 КМ са ПДВ-ом за реализацију пројекта, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада је задужила УКЦ Републике Српске да спроведе поступке јавних набавки и прибави потребну документацију за реализацију овог пројекта.

У саопштењу се додаје да је планирана истовремена реорганизација рада у објектима, при чему би се настојала реализовати основна идеја да се обједињавањем и синергијом различитих грана медицине (нпр. у објекту Матерните-гинекологија и акушерство, педијатрија, дјечија хирургија, радиологија, хирургија дојке, лабораторија) направи организација рада која ће довести до значајног унапређења здравствене заштите жена и дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана